لجستیک هوشمند شیپین و مزایای استفاده از آن در سیستم مدیریت حمل و نقل
لجستیک هوشمند راهکاری کارآمد است که صنایع و تولیدکنندگان مختلف جهت کاهش هزینههای زنجیره تامین خود از آن بهره میبرند. در این اینجا میخواهیم شما را با مفهوم هوشمندسازی لجستیک و کاربردهای آن در صنایع گوناگون و همچنین مزایای هوشمندسازی لجستیک در سیستم مدیریت حمل و نقل آشنا کنیم.
لجستیک هوشمند چیست؟
میدانیم که لجستیک یکی از پرهزینهترین بخشهای زنجیره تامین است، کارشناسان و صاحبان صنایع نیز برای کاهش این هزینهها و کسب سود بیشتر به فکر استفاده از لجستیک هوشمند افتادهاند.
هوشمندسازی لجستیک به بهینه سازی مراحل لجستیک با کمک فناوری میپردازد. این پروسه از انبارداری آغاز میشود و تا زمان تحویل بار به مشتری ادامه پیدا میکند.
در این روند از تمامی ابزارهای هوشمند در سیستم مدیریت حمل و نقل و لجستیک استفاده میشود. این هوشمندسازی جهت کاهش عملیاتهایی است که به صورت دستی انجام میشوند تا کنترل قابل بهتری در زنجیره تامین داشته باشند.
برخی از مزایای هوشمند سازی لجستیک برای صنایع مختلف
- ایجاد رقابت بین بخشهای مختلف یک صنعت
- یکپارچگی در سیستم اطلاعات، ارتباطات و تجهیزات
- پوشاندن نقصهای مدیریت لجستیک
- افزایش بهرهوری فرایندها در زنجیره تامین
- به حداقل رساندن زمان تحویل بار
- بهبود سرعت عملکرد و منعطف کردن زنجیره تامین
- افزایش درآمد
- پاسخگویی بهتر به مشتریان
برخی از کاربردهای سیستم لجستیک هوشمند در صنایع گوناگون
۱.عرضه و تقاضا
عرضه و تقاضا یک مسئله پیچیده در زنجیره تامین است. هوشمندسازی لجستیک در فروشهای اینترنتی به تکمیل روند خرید از ابتدا تا انتها کمک میکند.
سامانههای هوشمند بستههای موجود در انبار را بررسی میکنند و با نظارت بر روی قفسهها، حرکت وسایل را از انبار به سوی وسایل نقلیه دنبال میکنند. لجستیک هوشمند با بهینه سازی عرضه و تقاضا رضایت مشتری را برای صاحبان اغلب کسب و کارها با خود به همراه داشته است.
۲.هماهنگی موجودی
شرکتهای لجستیکی همواره ارتباطات گستردهای با تولیدکنندگان، فروشندگان، انبارها و شرکتهای حمل و نقل دارند. این گونه ارتباطات و هماهنگیها اغلب تقاضاهای پیچیدهای ایجاد میکند.
اگر اطلاعات، یکپارچه و به صورت جهانی گردآوری شوند، هماهنگیها افزایش مییابند و مدیریت کانتینرها راحتتر میشود. صاحبان صنایع مختلف با پیشبینی شرایط آب و هوایی، شرایط اقتصادی و مدیریت کانتینرها خطرپذیری بین تقاضا و زنجیره تامین را تا حد زیادی کاهش میدهند.
۳. ارسال بار در صنایع
هماهنگی حجم وسیعی از اطلاعات و دادهها امری سخت و طاقت فرسا است اما هوش مصنوعی به آسانی این حجم از اطلاعات را میتواند تفسیر کند. استفاده از فناوری در تحویل بار نمونه بارزی از استفاده از هوش مصنوعی در انبارها میباشد. البته هوش مصنوعی علاوه بر مزایای فراوانی که دارد معایبی نیز دارد. از جمله این معایب میشود افزایش بیکاری، چالشهای امنیتی و فشار کارکنان را نام برد.
۴.بنادر
بنادر وظیفه هماهنگی فعالیتهایی مثل ورود شناور به بندر، جابهجایی بار و کانتینرها نقشی اساسی دارند. استفاده از سیستم لجستیک هوشمند علاوه بر افزایش بازده به کاهش تاثیرات زیست محیطی هم کمک شایانی میکند.
بنادری چون بنادر هامبورگ، از روش زیر برای بهینهسازی مطلوب استفاده کردهاند:
- بهرهگیری از زیرساخت مرتبط با جریان بار و ترافیک
- بهرهگیری از منابع تجدیدپذیر به منظور کاهش آلودگیها و هزینهها
- متصل شدن به شبکه بینالمللی بنادر هوشمند برای جابجایی اطلاعات
مزایای استفاده از سیستم لجستیک هوشمند شیپین در مدیریت حمل و نقل
مهمترین مزیت هوشمندسازی لجستیک در صنعت، صرفهجویی در نیروی انسانی، انرژی و بهبود کیفیت مواد و کاهش فرایندهای دستی است. حالا بیایید مهمترین مزایای استفاده از لجسستیک هوشمند در سیستم مدیریت حمل و نقل را مرور کنیم:
۱.کاهش خطاهای موجود
با ثبت درست اطلاعات با کمک سیستم شیپین، دسترسی به آدرسهای مختلف، ذخیرهسازی اتوماتیک اطلاعات و سنجش مقدار سوخت وسایل نقلیه از افزایش هزینههای حمل و نقل جلوگیری به عمل میآید.
۲. دسترسی آنی به اطلاعات حمل و نقل
در سیستمهای حمل و نقل تحویل به موقع بار از اهمیت بسیاری برخوردار است. تهیه گزارش از اطلاعات واقعی به صورت آنی به ارائه خدمات بهتر به مشتری کمک شایانی میکند.
به عنوان مثال صاحبان صنایع با دسترسی به اطلاعات، متوجه تاخیر در تحویل بار خواهند شد. با سیستم لجستیک هوشمند شیپین میتوان از این تاخیر جلوگیری کرد. صاحبان صنایع باید این نکته را در نظر داشته باشند که با افزایش تاخیر در تحویل بار، مشتریان خود را از دست خواهند داد، در نتیجه استفاده از سیستم لجستیک هوشمند در مدیریت حمل و نقل یک امر بدیهی است.
۳. افزایش خدمت رسانی به مشتریان
مشتریان و صاحبان بار برای آگاهی پیدا کردن از هزینه و زمان دقیق تحویل بار به جمعآوری اطلاعات، بررسی بیمه بار و سنجش هزینههای حمل و نقل میپردازند. افزایش این خدمات، رضایت مشتریان را در بر دارد و به بهینهسازی حمل و نقل کمک میکند.
هوشمندسازی لجستیک به کاهش ریسک و هزینهها کمک بسیاری میکند. لجستیک هوشمند با ایجاد انعطاف و تنظیم قوانین سیستم مدیریت حمل و نقل به کنترل سازمان کمک میکند تا حمل و نقلی مقرون به صرفه داشته باشند.
4. بهبود راندمان سیستم
هوشمندسازی لجستیک افزایش بازده سیستم، کاهش هزینههای اضافه لجستیک و حذف برخی ضایعات سیستم مدیریت حمل و نقل را سبب میشود.
زیرساختهای هوشمند لجستیک
هوشمندسازی لجستیک در صنایع مختلف به یکپارچگی و انعطافپذیری مدیریت حمل بار کمک میکند. این امر نیاز به زیرساختهایی دارد که در ادامه به آنها میپردازیم:
۱.دیجیتالسازی مدیریت حمل و نقل در لجستیک هوشمند
دیجیتالسازی حمل و نقل با آخرین فناوریهای روز صورت میپذیرد و به کاهش هزینههای لجستیک و زنجیره تامین کمک بسیاری میکند. با لجستیک هوشمند انعطافپذیری زنجیره تامین و خدماترسانی بهتر و افزایش بهرهوری تضمین میشود. با دیجیتالسازی زنجیره تامین و ایجاد یک فضای رقابتی برای صاحبان صنایع به ارزش واقعی بازار پی میبرید.
۲. استقرار سامانه IOT
سامانه IOT سیستمی کامپیوتری است دادهها را بدون دخالت انسان و از طریق شبکه منتقل میکند.
لجستیک هوشمند با استفاده از این سیستم، بارهای انبار را مدیریت و بر آنها نظارت میکند.
با مزایای سامانه IOT بیشتر آشنا شویم:
- استفاده بهینه از منابع و داراییها
- بهینهسازی امنیت دادهها
- نظارت بر منابع موجود
- امکان پاسخگویی سریع
- آنالیز اطلاعات
- صرفهجویی در زمان
- شناسایی فرصتهای جدید
- افزایش مشتری
- بهبود عملکرد
- حذف بررسی اطلاعات به صورت دستی
۳. هوش مصنوعی در لجستیک هوشمند
استفاده از تکنولوژی تشخیص حرکت در روند تولید و وسایل خودران از راهکارهای متنوعی است که به وسیله هوش مصنوعی در زنجیره تامین و قسمت انبارداری به کار گرفته میشود.
تمامی مسیریابیها بدون دخالت انسان انجام میگیرد. هوش مصنوعی به صورت گسترده در مدیریت انبارداری استفاده میشود.
استفاده از هوش مصنوعی در سیستم حمل و نقل به نیروی انسانی کمک میکند تا در برابر وظایف تکراری و چالشبرانگیز انعطاف از خود نشان دهند.
۴.ردیابی
نظارت بر تولید در زنجیره تامین، امنیت و بهینهسازی کیفیت محصولات را با خود به همراه دارد.
استفاده از سیستم ردیابی به ارسال به موقع بار و افزایش امنیت کمک بسیاری میکند. سنسورهای موقعیتیاب برای جمعآوری دادهها، تجزیه و تحلیل بهتر راننده و کامیون استفاده میشوند تا بهینهسازی در زمان و مصرف سوخت را بهمراه داشته باشند.
موانع توسعه لجستیک هوشمند و مدیریت حمل و نقل در کشور
صاحبان صنایع برای آنکه پیشرفت قابل توجهی در حمل و نقل و لجستیک داشته باشند، باید موانع زیر را از بین ببرند:
- نبود زیرساخت مناسب در صنعت حمل و نقل
- زیرساخت نامناسب مخابراتی
- وسایل حمل و نقل کهنه
- جادههای نامناسب
- نبود نظام مالیاتی مناسب
- موانع مدیریتی
- عدم انعطاف پذیری در سیستم حمل بار
- موانع اقتصادی
برای اطلاعات بیشتر در زمینه لجستیک هوشمند و سیستم نوبت دهی رانندگان شیپین به مقالات سایت شیپین مراجعه کنید.